Turvallisemman tilan periaatteet

Toivomme kaikilta Rovaniemen Taiteiden yön tapahtumajärjestäjiltä ja osallistujilta sitoutumista turvallisemman tilan periaatteisiin!

Älä tee oletuksia. Huomioi ettet voi tietää toisten sukupuolta, seksuaalisuutta, taustaa, toimintakykyä tai rajoitteita. Kunnioitetaan toisiamme ja käyttäydytään hyvin. Kunnioita kaikkien oikeutta määritellä tai määrittelemättä itsensä.

Älä toimi syrjivästi. Emme hyväksy rasismia, seksismiä, homo- tai transfobiaa tai ableismia. Välitetään toisistamme ja ympäristöstä; pidetään huolta itsestä, ihmisistä, ympäristöstä ja yhteisistä tavaroista.

Kunnioita muiden henkilökohtaista tilaa ja fyysistä koskemattomuutta. Älä häiritse ketään sanallisesti, koskemalla tai tuijottamalla.

Ole valmis ottamaan vastaan palautetta ja muuttamaan käytöstäsi tarvittaessa.

Kysy toisten kuvaamiselle aina lupa.

Turvallisemman tilan periaatteiden toteutuminen on kaikkien vastuulla. Luodaan yhdessä turvallisempaa tilaa kaikille. Älä häiriköi muita ja puutu tarvittaessa häirintätilanteisiin.

Jos huomaat tai koet Taiteiden yön tapahtumassa turvattomuutta, puutu tilanteeseen ja/tai ota matalalla kynnyksellä yhteyttä Taiteiden tuottajaan tai tapahtuman järjestäjään. Yhdessä voimme tehdä Taiteiden yön tapahtumista turvallisia kaikille.